Aquaparkok Kelet-Magyarországon

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Aquaparkok Kelet-Magyarországon

Feltöltve: 2011-07-19

Magyarország legrégibb csúszdaparkja 2002-ben nyílt meg Hajdúszoboszlón, melyet sokan csak gyógyfürdőjéről ismertek korábban.

Ebben az évbenbővítették a strandot, a kristálytiszta, hullámzó vizű óriás medence homokos partjára mediterrán hangulatot varázsoltak pálmafákkal, kalózhajóval és világítótoronnyal. A ma már 30 hektáros területen csónakázó tó, strandröplabda pálya, 50 méteres úszómedence, és egy vízi szórakoztató centrum, az Aquapark várja élménymedencékkel, 9 csúszdával a nagyobbakat, élménymedencékkel a kisebbeket. A fürdőkomplexum részeként néhány éve készült el Hajdúszoboszlón az Aqua-Palace fedett élményfürdő, amely 1600 négyzetméter vízfelülettel egyszerre 1000 fő befogadására alkalmas.

Az Atlantika vízi vidámpark Gergelyiugornyán, a Tisza-Szamos torkolattól 800 méterre található (Szilvafürdő mellett). Jelenleg hét óriás csúszdával, hét medencével biztosít kellemes időtöltést.
Van itt úszómedence, hullámmedence, gyerek élményfürdő és két gyerekmedence, dupla kamikaze a gyors csúszás szerelmeseinek, három anakonda csúszda a kevésbé bátraknak. A Shuttle csúszda Magyarországon egyedülálló: a két sávos csúszdában egy "bobon" érkeznek a látogatók a medencébe, amiben akár 50 métert is siklanak, az elérhető sebesség 60 km/h is lehet. A további szórakozásról fókashow és papagájshow gondoskodik a nyáron.

Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a debreceni Nagyerdő szívében, egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található.
A különleges létesítmény dús trópusi növényzete és számos élményeleme révén nyarat varázsol az év minden napjára. Hullámmedence, bébimedence, gyerekmedence, élménymedence, 12 csúszda, mászófal, vízicsopper, jakuzzik, barlangfürdő, sodrófolyó, gejzír, dögönyözők, gomba- és nyakzuhanyok biztosítják az egész napos kikapcsolódást.

Az Aquarius Élményfürdő a Nyíregyházára érkezőknek kínál igazi vízi élményvilágot. A korábbi Sóstó-fürdő felújításával kialakított létesítményben hullámmedence, vízfüggönnyel, barlanggal készült vadvízi sodrófolyosó, különböző óriáscsúszdák várják a legbátrabbakat. A kisebbek szórakozásáról egy gyermekmedence 3 féle vízmélységgel, játszóvár, íves csúszda, verseny csúszda, elefánt csúszda, spriccelők és trópusi pihenőszoba gondoskodik.

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis egy négy évszakos „vízi város”, amelyben nemrégiben egy új, belső élménymedence tér létesült sodrófolyósokkal, zuhatagokkal, pezsgőágyakkal és egyéb élményelemekkel.
13 (9 beltéri és 4 kültéri), összesen 1000 méter hosszúságú csúszda áll a látogatók rendelkezésére. Csúszdaparkuk büszkesége a 30 méteres toronyból induló, lifttel megközelíthető 272 m hosszú, zárt óriáscsúszda, ami Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb, valamint a 223 m hosszú, zárt óriáscsúszda kamikaze szakasszal.

Szegeden, a belváros szívében, felújított patinás épületben, egész évben nyitva áll az Anna Gyógy-Termál- és Élményfürdő tizennégy beltéri medencével (gyógy-, pezsgő-, úszó-, gyermek- és élménymedencék).

Az ország délkeleti részén, Orosháza központjától 3 kilométerre, természetvédelmi területen található Orosháza-Gyopárosfürdő. Az év minden napján nyitva tartó komplexum többek között három kültéri és négy beltéri vízforgatásos medencével, két óriáscsúszdával, vízi élményelemekkel (nyakzuhany, gomba, vízisün, fekvő masszázs, sodrófolyosó, buzgár, gejzír), fitnesz teremmel várja a vendégeket.

A Gyulai Várfürdő Gyulán, az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros parkjában épült ki, mely ma természetvédelmi terület. A csúszdás medencébe három csúszdáról is be lehet csobbanni, a víz mélysége pedig fokozatosan növekszik, így nemcsak játékra, labdázásra, hanem úszásra is alkalmas.
A dél-alföldön egyedülálló, Magyarország egyik legkorszerűbb hullámfürdője közel egy méteres hullámokat kelt. A kisgyermekes családok részére készült a kis medence - pancsoló. A 2-10 éves korosztálynak nem pancsolót, hanem egy 400 m2-es játszóteret építettek - természetesen vízben.

A Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő Kiskunmajsán egész évben folyamatosan működő háromgenerációs fürdő, ahol a család minden tagja felüdülhet a kül- és beltéri gyógy-, csúszdás-, hullám- és élménymedencékben.
Nyáron a mesterséges tavon úszó élményelemek teszik még változatosabbá a szórakozást. A gyermekbarát szolgáltatások közül érdemes megemlíteni a gyermekmedencéket, a játszóházat, a játszósarkot és játszótereket. Hétvégenként éjszaka is megmártózhatnak a holdfény-fürdőzés hívei.

Néhány éve létesült a Bajához közeli Dávod-Püspökpusztán – a Duna egyik holtága mellett – egy csúszdapark három csúszdával (multislide, rafting és compact csúszdák), egy feszített víztükrű 33,3 méteres úszómedence, egy többszörösen tagolt élménymedence, továbbá egy pancsoló medence (két gyermekcsúszdával, vízgombával és spriccelő élményelemekkel) és egy kalandmedence (vízisün, csúszda és kalózhajó) a gyermekeknek.

Cegléden az Aqua Centrum 2005-ben nyitotta kapuit 17 óriás csúszdával. Az aquapark egy középkori vár hangulatát idézi játékos elemekkel.
A „gyermek szigeten” sárkánycsúszda, gyermekcsúszdák találhatók, míg a vadfolyó, és a csőcsúszdák, zárt-, nyitott-, hullámforma csúszdák a felnőtt közönséget várják. A közös családi élményt a 4 sávos családi csúszda és a lassúfolyó- biztosítja. A legvakmerőbbek a kamikaze, a feketelyuk illetve a hagyma csúszdán tehetik próbára bátorságukat. Az Aqua Centrum extrém ajánlata az ingacsúszda.

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark több mint 3000 négyzetméteres vízfelületen hat csúszdával várja a száguldás szerelmeseit. Az élménymedencében pezsgőzóna, vízhenger, vízesés, jakuzzi, pezsgőpad és buzgár adja a felfrissülést.
A legkisebbek számára kiváló szórakozási lehetőség a gyermekmedence, amely két csúszdával rendelkezik, és egy multifunkcionális játszótér is kapcsolódik hozzá. A hagyományos úszósport kedvelői az 50 m hosszú, feszített víztükrű úszómedencében élhetik ki szenvedélyüket.

Páratlan természeti környezetben épült Gyógy- és Wellnessfürdő található Egerszalókon. A hegyoldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál készült fürdőben összesen 17 kül- és beltéri medence kapott helyet. Gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, csúszda, gyerekmedencék biztosítják a kellemes időtöltést.